Reclycing specialist van frituurvetten en olien
home   /   werkwijze

Werkwijze

Beneluxvet B.V. richt haar activiteiten op het duurzaam en milieu verantwoord verwerken van gebruikte frituuroliën en -vetten naar grondstof voor de technische-, chemische- en biodieselindustrie.
Restmaterialen uit verschillende voedselproductie processen en huishoudens worden gereinigd en op specificatie gemengd naar speciale grondstoffen voor verschillende vormen van biodiesel productie. Wij zorgen ervoor dat de grondstof naadloos aansluit op het productieproces van onze afnemers. In ons gehele proces staan duurzaamheid, recycling en milieubewust werken, centraal. Beneluxvet B.V. biedt op deze manier een professionele (emballage)opslag en afvoer van gebruikte oliën en vetten voor recycling aan die het best bij uw bedrijf past. Ook voor het ledigen en reinigen van uw vet afscheider/vetput bent u bij Beneluxvet B.V. aan het juiste adres.

Waarom recyclen

In eerste instantie is inzamelen van deze gebruikte vetten en olie een enorme kostenbesparing voor gemeenten en waterzuiveringen. Het komt nog te vaak voor dat gebruikt frituur en bakvet door de riolering gespoeld wordt. Zolang het materiaal nog enigszins warm is vloeit het wel weg, maar zodra het “koud” wordt (beneden 25gr) gaat het materiaal stollen of wordt het stroperig. Het vet propt zich op in de riolering en op termijn kunnen daar verstoppingen en grote schades door ontstaan. Als het gebruikte vet in de waterzuivering terecht komt, ontstaat een vergelijkbaar probleem. Naast de verstopping gaan ook de bacteriën die het water zuiveren dood door de overmatige hoeveelheid olie en vet.  Door gebruikt frituur en bakvet te recyclen, ontstaat er een materiaalstroom welke voor meerdere toepassingen kan worden gebruikt.

Een aantal toepassingen zijn:

  • Verwerken tot brandstof voor transport: gebruikt frituurvet kan door een raffinageproces worden verwerkt tot biodiesel. Deze brandstof kan toegepast worden in motoren van groot tot klein. Deze biobrandstof wordt gebruikt voor auto’s, vrachtwagens, schepen en zelfs voor vliegtuigen.

  • Verwerken tot brandstof voor verwarming: de biobrandstof uit gebruikt frituurvet is heel goed toepasbaar voor grotere verwarming installaties. Dit soort verwarming systemen zijn onder andere terug te vinden in de land- en tuinbouw voor onder andere het verwarmen van kassen.

  • Verwerken tot brandstof voor aandrijving: er zijn verschillende industrieën waar aandrijving motoren worden gebruikt. Ook voor dit soort motoren is de biobrandstof bruikbaar.

  • Verwerken in cosmetische producten: gebruikte olie en vetten wordt ook als basis grondstof gebruikt bij de productie van allerlei soorten zepen en crèmes.

  • Verwerken tot smeermiddel: voor verschillende toepassingen worden smeermiddelen gebruikt om mechanische bewegingen beter te laten verlopen. Gebruikt frituur en bakvet kan ook voor dit soort smeermiddelen als grondstof worden gebruikt.

Naast de inzameling van gebruikt frituurvet en het ledigen- en reinigen van vetafscheider is Beneluxvet ook uw partner voor de afvoer van Waste residue en Food waste.